top of page

Papendrecht viert ondernemerschap en zet winnaars in het zonnetje

Updated: Nov 15, 2023

PERSBERICHT 14 november 2023


Op dinsdagavond 14 november 2023 vond in het Leonardo Hotel voor het eerst sinds jaren Business & Bites plaats. Gemeente Papendrecht trakteerde Papendrechtse ondernemers op een mooie netwerkavond onder het genot van een hapje en een drankje; in de week van de Dag van de Ondernemer.


De gemeente is trots op het ondernemerschap en hoe grote en kleinere entrepreneurs het verschil maken: lokaal, nationaal en zelfs internationaal. Het voltallige college van B&W was aanwezig om alle gasten te verwelkomen.


Onder de gasten waren ook de winnaars van de eerste twee Seizoen Awards: Barend Romijn - Jasper 't Jong - en Van Wijngaarden Elektrotechniek - Erwin van Wijngaarden. Evert ten Napel was de host die op een ontspannen manier de leiding nam en zorgde voor een vlot en inspirerend intermezzo.


Afgelopen periode zijn massaal nominaties uitgeloofd aan lokale ondernemers. Voor de categorieën Lokale Impact, Duurzaamheid en Sociaal Maatschappelijke Impact, heeft de jury weloverwogen keuzes gemaakt. De publieksprijs was natuurlijk aan de inwoners van Papendrecht.

Uiteindelijk kon er een week lang op vijf bedrijven worden gestemd. Ruim 2100 unieke stemmen kwamen bij de jury terecht. De nummers een en twee zaten erg dicht bij elkaar. Fantasy Giftshop en Restaurant De Ertepeller hadden beide ruim 300 stemmen. De twee sterkste hadden er ruim 700. Chanvi Nailbar had haar ambassadeurs in heel Nederland opgetrommeld, maar LOES bleek in Papendrecht en omstreken net een paar stemmen meer binnen te slepen.


LOES is dan ook de winnaar van de Jaar Award categorie Winkel/Horeca Beleving, de publieksprijs.


In de categorie Duurzaamheid gaat de lof naar de lokale aannemer Gebr. de Koning. De meeste Sociaal Maatschappelijke Impact maakt Pannenkoekenhuis Fritella, en L&B Groep zorgt lokaal voor de meeste impact.De jury feliciteert de winnaars, L&B Groep, Gebr. de Koning, Pannenkoekenhuis Fritella en LOES, van harte met het winnen van de Jaarprijs 2023 van de Ondernemers Award Papendrecht.


De winnaars kregen een Award in de vorm van een Papendrechtse Aaichie in een iets groter formaat dan de Seizoens Award, een oorkonde, een juryrapport en daarnaast een bos bloemen namens de gemeente.


Wil jij ook een bedrijf nomineren? Je kunt de jury blijven inspireren door bij ‘Contact’ op de website www.OAP.nu of www.ondernemersawardpapendrecht.nl jouw favoriete bedrijf aan te dragen. Dat neemt de jury graag mee in overweging voor de volgende Seizoen Awards en de Jaar Awards van 2024.


Op 14 december 2023 wordt de Herfst Award uitgereikt.

26 views

Comments


bottom of page