top of page

Aanpak en afspraken

Vakjury

De toekenning van de Jaar Awards wordt gedaan door een vakjury. De vakjury bestaat uit een afgevaardigde van de besturen van de Stichting Promotie Papendrecht, de Ondernemers Vereniging Papendrecht en de winkelcentra. Uitgebreid met gerenommeerde ondernemers en vanuit de gemeente komt advies van een accountmanager bedrijven. 

De toekenning van de Jaar Award dient te vallen binnen een van de kaders van de Award categorieën: 

  • Business-to-business (B2B)

  • Business-to-consumer (B2C).

Nomineren

Iedere inwoner van Papendrecht, werknemer of klant van een Papendrechtse onderneming kan de jury inspireren en wijzen op kandidaten voor de verschillende Awards. Dit kan door een onderneming te nomineren met motivatie via het nominatieformulier op de website of een e-mail aan welkom@ondernemersawardpapendrecht.nl.

Alle aanmeldingen en bespreekpunten worden vertrouwelijk behandeld door de jury. Over de genomineerden, de uitslag of het proces kan niet worden gecorrespondeerd.

 

Bedrijven

Elk Papendrechts bedrijf kan elk jaar opnieuw kans maken op een Jaar Award. 

  • De te nomineren onderneming dient fysiek gevestigd te zijn in Papendrecht.  

  • Het bedrijf staat ingeschreven bij de KvK. 

  • Het bedrijf staat met goede naam en faam bekend, dit geldt ook voor bestuurder, toezichthouders, commissarissen en medewerkers (voor zover dit door de jury te beoordelen is). 

  • De genomineerde is op een of andere manier opgevallen en onderscheidt zich positief. 

  • Stichtingen en ook bedrijven van juryleden zijn uitgesloten van deelname en kunnen niet in de prijzen vallen.  

  • Het bedrijf voegt iets toe aan Papendrecht (bijvoorbeeld door hun sociaal maatschappelijke impact, lokale impact, duurzaamheid, servicegerichtheid).

De stem van het publiek telt mee bij die van de jury. Binnen de jury wordt het besluit voor  de winnaar genomen met consencus. Elk jurylid is zelf verantwoordelijk om elke mogelijke vorm van belangenverstrengeling met een genomineerde (zowel zakelijk als privé) te bespreken met de overige juryleden. 

Publieksprijs

Iedereen mag meestemmen voor de categorie B2C. De jury bepaalt de genomineerden waarop gestemd kan worden. Het publiek mag gedurende een bepaalde periode stemmen op deze genomineerden en bepaalt zo wie de winnaar wordt. Zie hiervoor de agenda.

Lees hier het complete juryreglement.

bottom of page