top of page

Jaar Award 2023 | LOES
winnaar Publieksprijs Winkel/Horeca Beleving

Logo-Loes2-1003x1024_edited.png

Louise Schalkwijk: 

‘Wha! We hebben gewonnen!’

LOES is dé plek in Papendrecht en omgeving om te genieten van gezonde en lekkere producten, zoals het desembrood uit vader Peters’ eigen bakkerij, met ook een Bakery Café met juicebar. De trotse bedrijfsvoerders Louise Schalkwijk en Stefan van Hulst geven samen met hun team hun bezoekers in de winkel, in het café en op het terras, een beleving die alle zintuigen aanzet en verleidt. Uit veel reacties van de stemmers blijkt dat LOES gewaardeerd wordt om het gevoel van huiselijkheid en de vriendelijke bediening.  

Papendrecht viert ondernemerschap en zet winnaars in het zonnetje 

Op dinsdagavond 14 november 2023 vond in het Leonardo Hotel voor het eerst sinds jaren Business & Bites plaats, met als hoogtepunt de door Gemeente Papendrecht en Papendrecht Verrast georganiseerde Ondernemers Award Papendrecht. 

Gemeente Papendrecht trakteerde Papendrechtse ondernemers op een mooie netwerkavond onder het genot van een hapje en een drankje; in de week van de Dag van de Ondernemer.  

De gemeente is trots op het ondernemerschap en hoe grote en kleinere entrepreneurs het verschil maken: lokaal, nationaal en zelfs internationaal. Het voltallige college van B&W was aanwezig om alle gasten te verwelkomen. 

Onder de gasten waren ook de winnaars van de eerste twee Seizoen Awards: Barend Romijn - Jasper 't Jong - en Van Wijngaarden Elektrotechniek - Erwin van Wijngaarden. Bovendien waren de oprichters van deze ondernemingen, resp. Barend Romijn en, de vader van Erwin, Jan van Wijngaarden, aanwezig. Evert ten Napel was de host die op een ontspannen manier de leiding nam en zorgde voor een vlot en inspirerend intermezzo. 

Afgelopen periode zijn massaal nominaties uitgeloofd aan lokale ondernemers. Voor de categorieën Lokale Impact, Duurzaamheid en Sociaal Maatschappelijke Impact, heeft de jury weloverwogen keuzes gemaakt. De publieksprijs (Winkel/Horeca Beleving) was natuurlijk aan de inwoners van Papendrecht.  

Uiteindelijk kon er een week lang op vijf bedrijven worden gestemd.  Ruim 2100 unieke stemmen kwamen bij de jury terecht. De nummers een en twee zaten erg dicht bij elkaar. Fantasy Giftshop en Restaurant De Ertepeller hadden beide ruim 300 stemmen. De twee sterkste hadden er ruim 700. Chanvi Nailbar had haar ambassadeurs in heel Nederland opgetrommeld, maar LOES bleek in Papendrecht en omstreken net een paar stemmen meer binnen te slepen.

 

LOES is dan ook de winnaar van de Jaar Award categorie Winkel/Horeca Beleving. 

In de categorie Duurzaamheid gaat de lof naar de lokale aannemer Gebr. de Koning.  De meeste Sociaal Maatschappelijke Impact maakt Pannenkoekenhuis Fritella, en L&B Groep zorgt lokaal voor de meeste impact. 

bottom of page